Toisen kerroksen siivoamista sorkkaraudalla

Yläkerta lähes siinä tilassa kuin se aloitettiin.

Ja jonkin aikaa heiluttua se muodostui tälläiseksi

 

Tämä vaihehan on tunnetusti se mihin lähes jokainen kykenee. Purkaminen on tavallaan mukavata ja näkyvää saa aikaiseksi hetkessä. Tästä vaiheesta eteenpäin pääseminen on yleensä sitten huomattavasti suurempi urakka joka kulminoituu siihen että listoitetaan parinkymmenen vuoden päästä. Periaatteessa lähes kaikentyyppisessä entisöintiprojektissa tämä on sitä aikaa kun virtaa ja innostusta on kinttaassa enemmän kuin pienessä kesämökkipaikkakunnassa. Suunnitelmat kohoavat suonipullotteisille ohimoille ja piirustuspapereihin suttaantuu mitäjotaminkäkin sorttista suunnitelmaa siitä mikä on lopputulemassa upeata katsoa ja käyttää. Noh sama täällä. Toivottavasti pääsee konpuroimatta edes maalisuoralle.

…….

Tässä vaiheessa saatiin jätelava kipsilevylle koska yleisjätekuorma on kuulemma järjettömän kallis maksella. Täälläpäin tuntuu ettei käsite “vaihtolava” ole kovin tunnettu. Isoilla kuorma-autoilla kuskaillaan näitä pikkukippoja ynpäri pitäjiä. Pyysin isoa lavaa pihaan ja tässä se kakkuvati sitten on.

 

Elintasopatin purkua toisesta kerroksesta. Tähän nyt sitten oikeasti tulee meidän “Master bedroom”. Luonnollisesti sittemmin tila on tyhjennetty roskista.

 

Mielestäni ainoa oikea paikka ammeille ->Jätelava. Emäntä on toista mieltä mutta tuota ammetta ei “millään” saanut ehjänä irti..

 

Portaikko piti olla toiminnassa koko projektin ajan joten sen tässä pikaisesti telineitin kulkukelvottomaksi ja nakuttelin kattopaneelit paikoilleen. Ja tietty rautalanppu. Tällä välin kuljin kerrosten väliä elintasopatin pikkuportaita. Kapeat ja jyrkät. Ei niin mukava. Sitten tellingit pois ja normipajoitus sai jatkua.

 

Välillä kävi naapuri kokeilemassa uutta raivaussahaa. Toimi loistavasti ja saatiin karhunvatut pois seiniltä. Viheliäinen piikkinen kasvi ja täällä se kasvaa todella vauhdikkaasti. Marjat on kyllä makeita mutta ei maksa hankaluutta telmiä noiden puskien kanssa. Naapureille suurkiitokset että tämä operaatio saatiin toteutettua.

Norminäkymä kylänraitilta

Pippuria… Kummasti paneelinippujen välissä tätä skeidaa tuntuu riittävän. Jos ei näin karua niin pihkataskuja tai sinistystä tai oksienreikiä. Tuntuu että paneelivastaava tehtaalla valvoo laatua “sillä silmällä”. Karu arvio on että n. 75 % panelinipuista on ollut tähän mennessä käyttökelpoista.

 

Kuvassa mitään ihmeellistä ole…

..mutta täältä päin maailmaa et löydä kumpaakaan. Kunnon vasaraa tai naulapyssyä. Konenauloja löysin parin tunnin googlettamisen jälkeen Frankfurtin takaa pikku puljusta jossa minimitilaus oli 500 euroa plus alvit jne. Toki guugletuksen eräs ongelma oli se että Saksan kielen naula – nägel sanalla tulee tekokynsistä sivuja ja kuvia tonnikaupalla. Normi rautakaupoista et täällä näihin pyssyihin nauloja saa. Toki…. kysehän ei sitten ollut vain konenauloista. Tavalliset naulat on pikkiriikkisissä muoviboxeissa. Vähän niinkuin koruliikkeessä kävisi. Eräänkin kerran kysyin myyjältä että missähän teillä tässä talossa naulat sijaitsee. Osoitti selän taakse pikku hyllyä jossa näitä pikkuboxeja. Meinaan että liikkeet ovat samaa megakaliiberia kuin suomenkin Bauhaussit yms. Ymmärrän kyllä tavallaan tämän miksi näin on kun kerran talokannasta n. 99 % on kivitaloja joissa suunnilleen vain kattorakenteissa puuta. Mihin sitä nauloja sitten tarviikaan.. tai irtokynsiä.. Vielä en maininnut edes timpurin puukkoa joita on saaveissa kassan vieressä Suomessa…. Luxembourgissa ollut ollenkaan mutta Saksasta nyt sentään löysi pikkiriikkisen hyllynpätkän jossa muutama mora.

 

 

Eli tilannehan on se että naulat mitä minulla on nyt kävi veli ostamassa Helsingistä ja pisti erään firman auton kyytiin joka kulkee Fin-Lux väliä. Samalla tuli kunnon sorkkarauta. Sitäkään et täältä löydä et kirveelläkään.. Kirveitä kyllä löytää… Ihan kuulkaa Fiskarssia!!!

 

Yläkerrassa resuamisen aikaan saatiin sähköt ja pian vesikin mutta oli se niin ihmeellistä kun tuli valoa jälleen tupaan. Tähänhän asti sitä säkillä…

Ja lopuksi vitsi. 9 mm kipsilevy, 60 cm leveä, kiinnitysväli 800mm, ruuveja n. 3 per parru. Good job! helpotti purku-urakkaa kyllä huomattavasti.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *