Keittiö: “Oven avautuessa avautuu ovi ja seinä tulee vastaan.”

Oven valmistamista ennen oven virkaa toimitti pressu jonka kissa kätevästi ohitti ja kävi tarpeillaan sahajauhoilla yms. Siitä tuohtuneena päätin tehdä koneen jota käyttämällä pääsee tilasta toiseen.

Seinä, jonka laastit piikkasin pois, vaati hieman jatkotoimenpiteitä eli kivien välien sekä pintojen putsausta ja uuden laastin rappailua. Välilaastit oli suurelta osin tyyliin harjattavissa pois mutta ajan saatossa oli erinäisiä rappailuja tehty ja laastiksi valittu jonkinsortin betonijohdannainen jonka poistaminen nätisti kiven pinnalta ja väleistä vei uskomattoman paljon aikaa. Apuna oli piikkauskone, kiilaa ja vasaraa, ruuvaria, teräsharjaa rälläkällä ja ilman jne. Samalla seinästä löytyi pari vanhaa ikkunan aukkoa joista toiseen muurailin tulevan hellan pakoputken läpiviennin ja toiseen syvennyksen koristejuttuja varten.

Toisella puolella huonetta on seinä joka ilmeisesti joskus on ryskätty alas osittain ja muurattu takaisin muinoisilla harkontapaisilla joissa massamurskan seassa kiveä vanhoja tiiliä ja varmaan teekuppejakin tms. Joka tapauksessa alaosa seinästä oli leveämpää ja seinän mutkalle piti tehdä jotain. Päätin tehdä ruokapöydän tason korkeudelle nousevan tason erinäisiä juttuja varten kuten kynttiläteline jne.

Nelijalkaisten ystäviemme mielipide remontin edistymisestä..

Jatkuu..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *