Öljysäiliöt pois tuoksumasta. BB talo.

Velipoika tuli avuksi remontin korjaukseen niin siinäpä oli mukavat yli sata kiloa enemmän voimaa tehdä asioita. Joten pitkään jo kytenyt asia sai tulta alleen ja kävimme poistamassa varsinaisesta vanhasta asuinrakennuksesta eli BB talosta kaksi 2000 litran säiliötä. Polttimineen päivineen nämä säiliövermeet tuoksuivat ärsyttävästi polttoöljylle. Toki tarkistimme poiston jälkeen onko vuotoja ollut rakenteisiin mutta onneksi haju johtui yksinomaan vaan tuoksumaan päässeistä ja 8 vuotta töröttäneistä öljypoltinvermeistä. Säiliöissä oli n. 700 litraa polttoöljyä pohjalla jonka lahjoitimme naapurille rattorihurmuutteluun. Polttimen metallisine uuneineen heitimme täällä kiertäville romunkerääjille.

Poltinvermeet sijaitsivat katutasossa. Joten sinänsä tyhjennys ja romujen siirto yksinkertaistui.

Aluksi yritettiin käsipunpulla tyhjentää säiliöitä mutta käsipunppu falskas ja vaikka olisi toiminutkin niin 700 litran punputtaminen olisi kestänyt muutaman” vuoden” joten..

.. vaihdettiin punputus konetoimiseksi. Ahkerasta etsimisestä huolimatta varsinaista kohtuuhintaista ja litroja riittävästi siirtävästä polttoainepumpusta ei saatu havaintoja tähän hätään. Autotarvikeliikkeistä, jotka täällä ovat kuin suomessa ennenvanhaan alkon tiskit, olisi ollut tarjolla normaaleja polttoainepumppuja joilla ei tavara olisi liikkunut riittävän ripeästi. Voipa kun tarvikeliikkeet olisivat täällä kuten Biltemat tai Motonetit sekä rautakaupat niinkuin rakkaassa kotimaassa Suomessa. Mutta ei. Täällä pitää olla vaikeampaa että tietää tehneensä. Ei ihme että autobahneja riittää kun pitäähän sitä ihmisille olla hyviä valtaväyliä mitä pitkin siirtyä pikkuputiikista toiseen kyselemään “eioota”. Enivei se tilityksestä. Haimme lähirautakaupasta vedensiirtämiseen tarkoitettuja pumppuja pari. Tiedän ettei niiden öljynsietokyky ole parhaasta päästä. Ne toimi oikein hyvin kertaluontoisesti kun muisti pitää jatkuvasti nesteen liikkumassa. Ensimmäinen punppu suli kun kerkesi välissä ilmat sisään ja pyöri aavistuksen liian pitkään. Jokatapauksessa punppu olisi sulanut öljyyn lopulta joten ajoivat asiansa. Mulla ei normiporaa ole joten piikkauskoneporavasara hoiti pyörittämisen.

Sain naapurin rattorin lainaan ja siirtosäiliöön punpattiin öljyt.

Lopulta säiliöt ulkona. Yritin näitä lahjoittaa ilmaiseksi pitemmänkin aikaa mutta ihan hyvä että ne eivät enää käy kaupaksi ja polttoöljyn tupruttamisesta siirrytään kohti ekologisempia vaihtoehtoja. Joten pilkon nämä pienemmiksi ja vien kierrätyskeskukseen muovijätteenä. Miksi pilkon? no siksi kun täällä noi olis kokonaisena ongelmajätettä jotain 2 tai 3 euroa kilo mutta kaskummaa kun pilkkoo Ja vähän pyyhkii niin se on muovijätettä joka on 10 euroa per peräkärry eli vähän omaa duunia niin säästää pari satkua euroissa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *