Matka hellan ääreen.

Tie hellan ääreen käy purkamisen ja ryskäämisen sekä kasaamisen kautta. Hellalta sitten saa herkkua vatsan kautta sydämeen. Sitä ennen kuitenkin koneet laulamaan ja lihakset vetreiksi purkaen vanhat jäänteet poijes ja uutta tilalle. Väliaikaisen keittiön perus “herkku” oli pakaste pitsa. Toisinaan jotain muutakin mutta n. 90% pitsaa. Siihen kulinarismiin tuli jo paha kyllästys. Onneksi parempi puolisko sai töistä salaattiakin. Tosin kyllä sitä tuli ulkona syötyä ihan ravintoloissakin asti.

Jätin kuvan kallelleen kun tämä maailman “paras” nettisivuston rakentamisohjelma wordpress tykkää pystykuvat kääntää vaaka-asentoon. Usein tämän rasvamätön jälkeen oli itselläkin vaaka-asento.

Keittiötila n. 30 m2 toimi ennen varastona, siivouskomerona, vessana, minikeittiönä ja kylppärinä. Tilasta poistin kaikki vanhat väliseinät ja jätin vain uloimmaisen alkuperäisen kiviseinän paikoilleen. Katosta kipsilevyt pois ja paneelit tilalle ja lattia sai eristeen ja lämmitysjärjestelmää.

Purkamisen jälkeen keittiöalue toimi pyykinkuivaustilana ja raksakeittiönä sekä varastona sen aikaa että sain makuuhuonetilat valmiiksi nukkumista varten.

Lattiaa purkaessa Paavokissa tiesi jo mitä siellä lattian alla majailee mutta itse en sitä hoksannut ennenkuin kaivelin yhden talon asukeista esiin. Ihmettelin vain että mikäs tota katinronttia niin kiinnostaa tossa kohtaa. Kissat kun jotenkin tuntee niin ajattelin kisulin haaveilevan vain uudesta mestasta vääntää tuoksumurikkaa.

Vaskitsahan se siellä! Aika isokokoinen jopa. Lattian alla majaillessaan väri on vaalea kun aurinkoa ei ole päässyt ottamaan. Ulkoa tapaamani yksilöt on aikalailla enemmän sisiliskon värisiä.

Eli osa lattiasta oli tosiaan vain lähinnä laastilla vähän tasoitettu joten laittelin siihen uuden valun koska tämän laastin päälle oli tuettu toisen kerroksen tukiparrut. hehheh… Samalla rapsutin laastit pois yhdestä kiviseinästä tehdäkseni siitä tehosteseinän ja fiiniksi lärpätykseksi käännettynä myös “focal point” keittiöön. Todellisuudessa tässä seinässä näkee muinaisten rakentajien työnjäljen. Kivet on siinä mihin ne yli 160 vuotta sitten ladottiin.

Katto alkaa vaihtumaan kyprokista paneeliin.

Lattia saa ups eristeen eli polyuretaanilevyn sekä lämmitysputken. Myöhemmin naapurin isännän kanssa hajettiin peräkärryllä paikalliselta betonijalostamolta betonilaastia tms. Maakosteaa ja helppo levittää sekä vaateroida. Nopea kuivumisaika. Joku vetonit 6000 taitaa olla lähimpänä mitä tää matsku oli

Ensimmäiset “turvakengät” antautui. Onneksi parilla lantilla saa uudet…

Lisää turinaa seuraa lähiaikoina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *