Lyhyestä virsi kaunis..

Kylä näi o. Eli alun hullunmyllyn aikana ei kerinnyt blogeja pystyttelemään vaan oli aloitettava remontin aloitus sekä muuttovalmistelut. Siinä tilanteessa oli todellakin sukat liekeissä ja aikaa mihinkään ylimääräiseen ei ollut. Eli yritän tässä nyt noin kahden kuvan timelapseilla suolan ja pippurin kera kertoilla miten on edistytty alun tilanteesta tähän hetkeen. Ensimmäisenä kohteena ala-aula ja pääsisääntulo plus muuta.

Muuttoa. Alla olevassa kuvassa olevien parin pikkuasian hankintaa. Esimerkiksi meidän kuplaan piti hankkia vetokoukku. Sitten peräkärry. Kuomukärryjä ei täältäpäin maailmaa löydy. Ei vaikka kuinka etsii. Toki täällä semmosilla pikkukansilla olevia kötöstyksiä on mutta ei käytännöllisiä malleja rakentajille. Soitin pohjoismaalaisen kuomuvalmistajan myyntiosastolle kun nettisivulla mainitsivat olevansa suurin viejä euroopassa sekä suurin esim. Saksassa. Vastaus oli ettei tiedä missä niitä kärryjä myydään Saksassa tai edes “mannerkeskieuroopassa” joissa kuomu. Tässä asiassa markkinointi kusee kyllä pahasti kintuille kun tyytyvät taputtelemaan toisiaan selkään saunassa kun saatiin Äetsään myytyä taas kolme kärryä kuomulla. Äetsä sinällään on kiva paikka mutta kirjainyhdistelmänä toimii tähän lauseeseen mainiosti joten anteeksi!. Turha ilmeisesti yrittää mainita kuomutoimistolla että sellainen paikka on olemassa tässä vieressä kuin keskinen eurooppa johon voisi painua messuille hankkimaan tilauksia.

Enivei tyydyin pressuhässäkkä viritelmään joka on perseestä käyttää. Piti nopeasti saada jokin vedettävä härveli joten tällä mennään. Kärryn rekisteröinti on sinällään taidelaji Luxembourgissa josta muutimme tänne. Siellä ylläpidetään tietoisesti vanhaa kunnon leimasin- ja luukulta luukulle perinnettä. Sillä saadaan pidettyä valta hanskassa. Aikamme rampattuamme ja tahriiduttuamme musteeseen saimme viimein kahden viikon jälkeen uuden kärryn rekattua itsellemme ja muutto- sekä raksakuormien kuskaus pystyi alkamaan

………..

Sisääntuloaulaa. Alussa näin sekä normikatunäkymä kun kylän maajussit täällä rattoreilla kurvailee.

Nyt.

 

Portaiden alunen ennen  ja nyt.

Vihreä retrokeittiö heivattiin varastoon. Ja samalla avasin kulun tulevaan keittiöosaan.

Kivistä muurattu baaritiski on oikein mukava. Säästämme sen. Tiskin pöytälevynä toimii vanhan sängyn pienat.

 

Katon ihkut kipsilevyt ja sitten alustavan pintaremontin jälkeen. Listoitan myöhemmin parrun ja paneelin kulman 15mm köydellä kun jättirullan jostain kohtuuhintaan löydän.

Lattialla oli raakabetonin päällä 3 cm tyroksi ja 6 millin laminaatti. Oli kuin olisi tramboliinilla kävellyt. Naturlich nämä heivattiin pois. betonia oli lutrattu n. 15 cm paksuinen kerros. ihan ok. Toki raudoituksesta varmaan hajuakaan mutta…

Talon putkisto oli todella luotettavaa tekoa.. hehheh. Nyt lähes kaikki putket on irroitettu ja uudet vaihdetaan tilalle.

Ala-aulaan tulee pieni baarikeittiösysteemi sekä pieni oleskelu hässäkkä. Tilanteet muuttuu joten katsotaan.