Keittiö: “Laattaa lattialle ja vähän seinäänkin”

Mutta sitä ennen pieni vinkki. Pöllien raot saa kätevästi maalattua spraymaalilla. Etenkin jos sävy on perusväri kuten musta tai valkoinen. Pensselisudilla supertyöläs.

Laatoittaminen kuinka ihana tapa sotkea joka paikka. Mutta näinhän se tahtoo olla harrastelijan tekemänä. Tässä työssä kannattaa olla kunnon laattaleikkuri.

Tässä huono leikkuri jolla selkäputket taipuvat laattaa katkaistaessa ja leikatessa. Tämä on tuskallinen ilmiö yrittäessä tehdä nätisti hommia. Vertaisin tätä työvälinettä “urakkalapioon” jossa kahvan ja lapio-osan välillä on kettinki. Sinnepäin muttei kuitenkaan.

Tämä malli taas on jämäkkä selältään. Parempi tuntuma leikkaamiseen ja katkaisemiseen. Jos tarvitsee tehdä vähää enemmän hommia laatoituksen parissa niin suosittelen ehdottomasti hankkimaan tämän tyyppisen.

Laatoituksen itse aloitan neuvottelemalla puolisoni kanssa laatoituskuvion kunnes 100% yhteinen päätös on muodostunut. Meidän perheen kaava yleensä päätettäessä on (Minä 0,1% ja vaimo 99,9%) Joten yhteisellä päätöksellä kolmas kuvio vasemmalta vei voiton.

Lattia on hiottu 16″ lattiahiomakoneella ja primeriä pintaan.

Itse leikkelen vaikeammat kohdat yleensä etukäteen kaikessa rauhassa jolloin varsinaisen kuran (saneerauslaastin) kanssa lutraaminen menee sujuvammin.

Laatoitin itseni ovesta ulos.

Laatoitus kuivui ennen saumaamista viikon.

Seuraavaksi hellankulmaan seinälaattaa. Jälleen esiasettelut ja mittaukset laattajaolle. Samalla vivahdus valmiista lattiasta saumattuna. Noi renksut seinissä on elukoille tarkoitetut liekanaruja varten. Nythän kuitenkin ollaan vanhassa navetassa.

Ja sitten laatat seinään. Toi kuvioitu laatta on supertyyris joten hellan ja kaappien taus meni ns. bulkkivalkoisella.

Kalkkimaalia seiniin sekä kaasuhella ja huuva paikoilleen.

Tähän vaiheeseen kun pääsi ja sai hellan varsinaisesti toimimaan niin välittömästi loihdin mojovan uunivuoallisen oikeaa kotiruokaa. Njam!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *