Kylppäri: “Viittä vaille valmis”

Oikeastaan kylppäri valmistui lähes kokonaan ennen keittiötä mutta käyttöön sitä ei voinut ottaa pitkään aikaan kun vesivetoja varten ei ollut vielä riittävästi välineitä. Ja silti kun meillä jo erään sortin raksakylppäri oli muttei toimivaa keittiötä niin rakentaminen painottui ensin keittiöön. Samalla kun sähköt, vedet jne vedettiin keittiöön niin samalla tuli kylppärikin käyttökuntoon. Kuvasarjan “Ennen” sana ei tässä tapauksessa kuvaa sanaa “Alussa” vaan lähinnä “Välissä”

Ennen

Continue reading “Kylppäri: “Viittä vaille valmis””

Matka hellan ääreen.

Tie hellan ääreen käy purkamisen ja ryskäämisen sekä kasaamisen kautta. Hellalta sitten saa herkkua vatsan kautta sydämeen. Sitä ennen kuitenkin koneet laulamaan ja lihakset vetreiksi purkaen vanhat jäänteet poijes ja uutta tilalle. Väliaikaisen keittiön perus “herkku” oli pakaste pitsa. Toisinaan jotain muutakin mutta n. 90% pitsaa. Siihen kulinarismiin tuli jo paha kyllästys. Onneksi parempi puolisko sai töistä salaattiakin. Tosin kyllä sitä tuli ulkona syötyä ihan ravintoloissakin asti.

Jätin kuvan kallelleen kun tämä maailman “paras” nettisivuston rakentamisohjelma wordpress tykkää pystykuvat kääntää vaaka-asentoon. Usein tämän rasvamätön jälkeen oli itselläkin vaaka-asento.

Continue reading “Matka hellan ääreen.”

Kylppäriä tulemaan

Vanha kylppäri olikin jo purkuvaiheen viesteissä purettu ja uusi oli pamahtanut käyntiin. Täällä ei tunneta kipsilevyjä jotka ovat kooltaan vakio 120 cm leveitä vaan täällä on 60 tai 125 cm joista isompi sekoittaa moduulimittoihin tottuneen synapsit ihan ämpäri. Sekä leveämpää saa vain 2 metriä pitkänä ei pidenpänä 60 leveetä saa ihan 2.5 metrisenä. Päädyin tulemaan että laitan tuplalevytyksen ristiin jolloin saan vähän jämäkkyyttä samalla sekä äänenkin eristystä lisää.

Continue reading “Kylppäriä tulemaan”

Öljysäiliöt pois tuoksumasta. BB talo.

Velipoika tuli avuksi remontin korjaukseen niin siinäpä oli mukavat yli sata kiloa enemmän voimaa tehdä asioita. Joten pitkään jo kytenyt asia sai tulta alleen ja kävimme poistamassa varsinaisesta vanhasta asuinrakennuksesta eli BB talosta kaksi 2000 litran säiliötä. Polttimineen päivineen nämä säiliövermeet tuoksuivat ärsyttävästi polttoöljylle. Toki tarkistimme poiston jälkeen onko vuotoja ollut rakenteisiin mutta onneksi haju johtui yksinomaan vaan tuoksumaan päässeistä ja 8 vuotta töröttäneistä öljypoltinvermeistä. Säiliöissä oli n. 700 litraa polttoöljyä pohjalla jonka lahjoitimme naapurille rattorihurmuutteluun. Polttimen metallisine uuneineen heitimme täällä kiertäville romunkerääjille.

Continue reading “Öljysäiliöt pois tuoksumasta. BB talo.”

Sole poka mikhään. Otamha parrun poes ja vaihamma uutee…

Jep elikkäs tässä talossa vaihdettiin toistakymmentä pystyparrua koska edellisen omistajan toimesta pystyparrut oli aikalailla huanua shaibbaa. Eli vaakatason parrut kaikki on erittäin hyvälaatuista puuta mutta pystyparrut oli kaikki mitälie mistälie puutötteröä jotka oli termiitin tapaiset tyypit kalunnu aikalailla. Vielä en ole perehtynyt näillä lakeuksillä kuka noita puita evääkseen oikeasti käyttää mutta aavistan niiden olevan termiittejä. Onneksi nämä puut on jo oltu kaluttu termiittien touhuista ennenkuin ne asennettiin tukemaan talon kerrosrakenteita tai sitten termiitit ei vain tykkää vaakatasossa olevista 90 luvulla asennetuista Bavarian parruista… Kuka noista vegetaareista nyt aina ottaa selvää.

Continue reading “Sole poka mikhään. Otamha parrun poes ja vaihamma uutee…”